[...] w internecie ciekawy artukuł oto i on Wszystko o hormonie wzrostu -------------------------------------------------------------------------------- Wpływ treningu na poziom hormonu wzrostu. Aby uzyskac maksymalne wydzielanie hormonu wzrostu,musisz podjac wysilek, który wypali cie wewnetrznie. Pulsacyjnie wydzielana samotropina niesie [...]
[...] czerwone i fioletowe to źródło antocyjanów, a zielone i żółtawe - flawonów. Mają one działanie alkalizujące, moczopędne, żółciopędne i przeczyszczające. Podwyższają poziom korzystnego cholesterolu HDL oraz hamują utlenianie cholesterolu LDL, zapobiegając miażdżycy. O jedzeniu winogron powinny pamiętać kobiety w ciąży i dzieci, zwłaszcza [...]
[...] posiłek. Istnieje też takie cos jak długość uwalniania cukru do krwi i trawienie posiłku. Jeśli wypijemy czyste wegle szybko skoczy nam cukier a organizm do 2h wyrówna ich poziom właśnie 2h! istnieje też takie coś jak długość trwania insy cukrzyk oblicza sobie jak długo zjedzony posiłek bedzie mu podnosił cukier .Polega to na tym ze do ilości [...]
[...] rozpocząć już przy zakupie żywności, czytając dokładnie etykiety informujące o jej zawartości, niektórzy producenci tworzą nowe receptury swoich wyrobów, obniżając poziom chlorku sodu (bądź samego sodu) w produkcie. Co jeść, aby ograniczyć ilość soli w całodziennym jadłospisie? Przede wszystkim należy całkowicie wykluczyć solenie i [...]
[...] jest insulinopodobny czynnik wzrostu IGF-1. To anaboliczny komponent służący stymulacji masy mięśniowej. Zdaniem naukowców, osoba, która pije mleko, ma znacznie wyższy poziom IGF-1 niż inne osoby, których organizmy pobierają taką samą liczbę protein. Lepsze nawodnienie Co robisz chłopie po zakończeniu treningu? Na pewno „kręcisz" sobie [...]
[...] niedługo metformina stanie się swoistym panaceum? żródło literatura. Jeszcze jeden art. U osób bez zaburzeń gospodarki węglowodanowej metformina wywiera niewielki wpływ na poziom glikemii i dlatego w stosunku do tego preparatu lepiej jest używać określenia lek antyhiperglikemiczny niż hipoglikemizujący, chociaż metformina stosowana w [...]
[...] smakują . I oto chodzi!!!!! 1. ŁOSOŚ Poza tym że jest dobrym źródłem białka, zawiera dużo znakomicie wpływających na serce kwasów tłuszczowych omega-3.Kwasy te zmniejszają poziom LDL, czyli złego cholesterolu, wspomagają system obronny organizmu. pomagają zamienić tłuszcz w energie i są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania oczu oraz mózgu. [...]
[...] u nastolatków i dorosłych, problemy z cerą, cellulitis. 4. Układ metaboliczny Nadwaga, napady wilczego głodu, nagły głód słodyczy, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwyższony poziom cholesterolu. 5. Układ sercowo-naczyniowy Nadciśnienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczyń krwionośnych, nieprawidłowe ukrwienie rąk i nóg, zawroty głowy, [...]
[...] zawody (głównie dyscyplin wytrzymałościowych) była tak komponowana aby maksymalnie zgromadzić glikogen w mięśniach i wątrobie. Spadek ilości glikogenu powoduje: spadek poziomu cukru we krwi w trakcie trwania wysiłku fizycznego - mniejsza wydolność organizmu, zwiększony katabolizm tkanki mięśniowej oraz immunosupresję - większą podatność na [...]
[...] skupić na ładunku glikemicznym). Odnosi się go do czystej glukozy. Chodzi oto, że produkty zawierające cukry złożone dłużej się trawią i nie podnosi się nagle zbyt wysoko poziom insuliny we krwi. Lepiej jeść ryż brązowy niż biały, makarony razowe lub z mąki z pszenicy durum. Staramy unikać się cukru, dużych ilości miodu, przetworów owocowych, [...]
[...] produkcji łez. Z cholesterolu powstaje również sporoa grupa hormonów. Zarówno tych regulujących metabolizm minerałów, zawartość cukru we krwi, jak i tych, które wpływają na poziom stresu oraz te związane ścisle z cechami poszczególnych płci, czyli: testosteron, estrogeny, progesteron, etc. Jest on także niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania [...]
[...] na tkankę mięśniową oraz zwiększa syntezę białka co skutkuje silnym efektem antykatabolicznym nawet podczas redukcji kalorii. Co ciekawe badania wykazały, że zwiększa poziom T3 co może nieść za sobą bardzo dobre właściwości nasilające katabolizm tkanki tłuszczowej. Z racji swojego krótkiego okresu półtrwania należy dzienną dawkę rozłożyć i [...]
[...] ulegają zmniejszeniu. Nie bez znaczenia jest fakt, że zwiększone spalanie tkanki tłuszczowej oraz wzrost termogenezy po zastosowaniu kofeiny sprzyjają utrzymaniu niskiego poziomu tłuszczu w organizmie co może pomóc sportowcom w zachowaniu limitów masy ciała. Innym interesującym mechanizmem działania jest jej wpływ na syntezę i uwalnianie [...]
[...] się jej zasad) jest duża. Dr Lipetz zasady swojej diety oparł na wynikach badań, które wskazywały, że produkty o tej samej kaloryczności w różnym stopniu podnoszą poziom glukozy we krwi. I tak np. po zjedzeniu kromki pszennego chleba (125 kcal) poziom glukozy wzrasta aż o 60%, w porównaniu z poziomem glukozy jaki osiąga się po spożyciu [...]
[...] może okazać się bardzo korzystne. Xylitol Xylitol jest węglowodanem o niskim indeksie cukrowym, co oznacza, że nie powoduje, jak inne węglowodany, podwyższenia poziomu cukru we krwi. Właściwość ta jest pomocna przy zapewnieniu równomiernego wytwarzania energii i utrzymaniu stabilnego poziomu cukru. W czasie badań naukowych, ten [...]
[...] ATP. Ultimate Nutrition Horse Power zawiera alfaketoglutarat argininy (AAKG), dichlorowodorek etylowego estru argininy oraz Argininę Ketoisocaproate co radykalnie podnosi poziom tlenku azotu, który zwiększa przepływ krwi i zapewnia stałe zaopatrzenie w składniki anaboliczne do mięśni daleko bardziej efektywnie niż zwykła L-arginina. Dodatkowo [...]
[...] przed nowotworami, unieczynniajac związki rakotwórcze. 3b-Hydroxy-Urs-12-En-2ic Acid - antyestrogeny - ograniczają powstawanie estrogenu z testosteronu dzięki czemu podnoszą poziom tego drugiego. Niski poziom estrogenu oznacza m.in.: mniejsze odkładanie się tłuszczu oraz zmniejszenie retencji wody w organizmie. Kaprylan Sodu - Sód podobnie jak [...]
[...] trzecich z całości zapotrzebowania na białka, co jest ważne dla osób aktywnych fizycznie i uprawiających sporty siłowe, gdyż trening zwiększa to zapotrzebowanie. Odpowiedni poziom tych aminokwasów we krwi jest zabezpieczeniem przeciwko utracie masy i siły mięśni. Antykatabolik - białko serwatkowe bogate jest również w aminokwas zwany tauryną, [...]
[...] produkcji hormonów płciowych, osłonek nerwów i w syntetyzowaniu witaminy D. Poza tym pożywienie nie wpływa bezpośrednio na stężenie cholesterolu we krwi. Wiele osób ma jego poziom we krwi za wysoki, mimo że nie je tłusto. Bo to, jak radzimy sobie z przekształcaniem i wykorzystywaniem cholesterolu z pokarmów, zależy głównie od trybu życia - czy [...]
[...] następujące frakcje: Nazwa frakcji Rozpuszczalność w wodzie Główne źródła Rola w żywieniu Celuloza Nierozpuszczalna Warzywa, owoce, ziarna zbóż Usuwa zaparcia, stabilizuje poziom glukozy we krwi, ogranicza przyrost masy ciała, zapobiega powstawaniu nowotworów okrężnicy, wiąże wodę i zwiększa ilość usuwanych odpadów, pomaga w wypłukiwaniu toksyn [...]